onsdag 23 mars 2011

Marinerade kycklingspett - Yakitori

 Min nya kompis i köket, Yakitorisås. Älskar att gå i saluhallar och butiker med livsmedel från andra länder. Efter ett besök i den asiatiska butiken i Söderhallarna kom jag hem med denna flaska. Mycket god och användbar även om innehållet är något tveksamt.

Marinerade små kycklingspett i såsen och grillade dem sedan högt upp i ugnen under grillelementet. Supergott tillsammans med en nudelwok.


Yakitorimarinerade kycklingspett 

4 kycklingfiléer
grillspett, gärna korta i trä
Yakitorisås på flaska eller hemgjord yakitorisås

Sätt ugnen på 200 grader grill. Lägg träspetten i blöt, minst 20 min. Skär kycklingen i små bitar och lägg dem att marinera i såsen (ta så mycket sås som behövs för att täcka alla kycklingbitar). Trä upp bitarna på spetten. Stek på galler högt upp i ugnen tills spetten fått färg, vänd och stek till kycklingen får färg på andra sidan totalt ca 10 minuter. Pensla gärna med såsen några gånger under grillningen. Servera med nudelwok.

Hemgjord yakitorisås:
1 msk socker
2 msk sake
3 msk mirin *)
3 msk japansk soja
 
Blanda alla ingredienser och se till att sockret löser sig.
*) Mirin är japansk risvin och finns i de större livsmedelsaffärerna. Vill du göra mirin själv så kokar du ihop    1 dl vitt vin med ½ dl socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar