Till tapenaden är kalamataoliver ett måste, köp urkärnade eller kärna ur själv. Lättast gjort genom att pressa oliven med en kniv och rulla den lite under press.
Jag förkokar sparrisen några minuter innan den grillas, tycker att den då blir godare.
Den här rätten har blivit vår favorit, rena smaker men mycket smak.
Tapenade:
100 g kalamataoliver, urkärnade och hackade
1 msk kapris, hackad
2 sardeller, strimlade
1 scharlottenlök, finhackad
1/2 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
1 msk persilja, finhackad
500 g grön sparris
4 skivor biff eller entrecote à 250 g
50 g parmesanost, hyvlad
4 msk god, pepprig olivolja
4 rejäla citronklyftor
olivolja
salt
svartpeppar
Tänd grillen. Mixa samman samtliga ingredienser till tapenaden. Förkoka sparrisen ett par minuter, lägg dem i isvatten och låt dem sedan torka på hushållspapper. Salta och peppra biffen och vänd den i olivolja. Grilla den hastigt på båda sidor. Grilla sparrisen ett par minuter tills den får färg. Servera biffen med den grillade sparrisen. Lägg över parmesanosten, ringla på den goda olivoljan och servera med citronklyftan och tapenaden.
Kommentar: Jag saknade inte potatis till men variera genom att ta mindre köttbitar och servera klyftpotatis till. Är det inte grillsäsong kan köttet och sparrisen stekas i grillpanna eller gjutjärnspanna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar