onsdag 2 mars 2011

Kyckling tikka masala

Kyckling tikka masala gjord på den färdiga kryddblandningen garam masala som innehåller spiskummin, kardemumma, koriander, svartpeppar, nejlikor, kanel och cayennepeppar.


Kyckling tikka masala 4 port

4 portioner ris
2 tsk färsk ingefära, fint riven
2 tsk riven eller pressad vitlök
1,5 + 1 dl naturell yoghurt
0,5 tsk cayennepeppar
2 tsk garam masala
4 kycklingfiléer (ca 600 g)
2 msk olja
1 citron
salt
peppar


Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset. Skala och riv ingefäran och vitlöken i en skål. Blanda 1,5 dl av yoghurten med cayennepepparn och garam masala i en plastpåse. Skär kycklingen i grova bitar och lägg ner i yoghurtblandningen. Marinera minst 5 min men gärna över natten. Ta upp kycklingbitarna och skaka av överflödig marinad. Lägg bitarna i en smord ugnsfast form och stek 20 minuter i ugnen eller tills kycklingen fått lite färg. Häll resten av yoghurten i påsen och blanda den med den resterande marinaden. Häll yoghurtsåsen i en liten kastrull och hetta upp den. Den måste koka någon minut eftersom det legat rå kyckling i. Smaka av med salt, peppar och kanske lite pressad citron. Servera kycklingen med såsen, riset, citronklyftor och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar