Har du en bit papparkaksdeg över? Gör fina pepparkaksmusslor. Smörj valfria formar med ordentligt med smör. Tryck ut degen riktigt tunt. Ställ dem kallt ca 10 minuter.
Grädda formarna mitt i ugnen på 225 grader ca 5 minuter. Låt formarna svalna och knacka försiktigt ur kakorna eller peta med en potatissticka.
Servera musslorna med ädelostkräm, apelsinmascarpone, grädde och lingonsylt eller något annat gott.
Ädelostkräm
70 g ädelost
100 g philadelphia
1,5 msk gräddfil
Blanda och klicka eller spritsa ut på pepparkaksmusslorna.
Apelsinmascarpone
1 apelsin, finrivet skal och hinnfria klyftor skurna i små bitar
1/2 citron, finrivet skal
250 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Blanda och servera.
Lingongrädde
3 dl grädde
1 dl lingonsylt
Blanda och servera till musslorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar