onsdag 15 december 2010

Ris á la malta med hallongelé

 Små söta portionsglas med fin ris á la malta. Använde ljuskoppar från IKEA som rymmer 1,5 dl. Lätt att förbereda och lagom stora som dessert efter julmaten.

Vackert rosa med ett tunt lager hallongéle, inte för sött och friskt av hallonen.


Ris á la malta med hallongelé ca 15 st

4 dl vispgrädde
6 dl risgrynsgröt
2 tsk vaniljsocker

Hallongelé:
200-400 g hallon
4 dl utspädd hallonsaft
2 dl gelésocker

Vispa grädden fast och vänd ner i gröten. Rör i vaniljsockret. Lägg gröten i portionsglas. Fördela hallonen ovanpå gröten. Blanda saften och gelésockret i en kastrull och koka 30 sek. Låt svalna något innan du häller gelén över hallonen. Ställ i kylen till serveringen.

Kommentar: Det är mycket grädde i receptet och självklart kan man minska ner på den eller ta i mer gröt. Jag tog bara tre hallon per portion men det gör man som man vill. Använder man större glas kan mer gelé behövas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar