torsdag 16 december 2010

Rostad rotfrukssoppa

 Jag hade lite gamla rotfrukter som skräpade i kylen och bestämde mig för att rosta dem i ugnen för att få fram mer smak.

Soppan blev genast min mans favorit då den inte smakar så mycket rotfrukt. Den blir en mustig och smakrik soppa som passar att frysa in.


Rostad rotfrukssoppa 8 port á 4,5 dl

2 kg blandade rotfrukter (t ex potatis, palsternacka, kålrot, rotselleri, morot)
2,5 liter vatten
2,5 dl grädde
1,5 tsk salt
2 krm peppar
4 buljongtärningar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Blanda vatten, grädde, buljong, salt och peppar i en stor kastrull. Lägg sedan i rotfrukterna. Låt koka 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar