måndag 27 december 2010

Kyckling stroganoff

Kanongod stroganoff på kyckling, gott med ris och sallad till.


Kyckling stroganoff 4 port

4 kycklingfileér
1 gul lök, i tunna klyftor
200 g champinjoner eller annan svamp, i klyftor
1 msk smör eller olja
1 dl torrt vitt vin
1 msk paprikapulver, mild eller stark
1 dl lätt creme fraiche
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk dijon
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Strimla kycklingfiléerna. Fräs lök och svamp i smör/olja på svag värme 2-3 min. Bryn kycklingen i en annan stekpanna. Tillsätt kycklingen till lökblandningen och rör i vitt vin och paprikapulver och sjud 2-3 min. Vänd ner creme fraiche, tomatpuré och senap och sjud ytterligare 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med pressad potatis eller ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar