Ursnabb och minst lika god laxpudding som den man gör i ugn. Perfekt att ta tillvara överbliven gravad lax.
Snabb laxpudding 3-4 port
6 kokta potatisar, skivade
1 gul lök, skalad och skivad
3 ägg
1 dl mjölk
salt
peppar
1 knippe salladslök eller en bit purjolök
200 g gravad lax, skivad
smör
1 litet knippe färsk dill eller torkad eller fryst
Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra. Fräs lite smör i en stekpanna. Lägg i potatis och gul lök och låt det bli varmt. Slå äggstanningen över potatisen. Lyft och rör försiktigt så att äggstanningen rinner ner mellan skivorna. Stek på svag värme tills äggstanningen stelnat. Skär salladslöken eller purjolöken fint och lägg den ovanpå tillsammans med lite dill. Lägg gravlaxskivorna överst och låt dem bli ljumma. Häll ev över lite skirat smör. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar