tisdag 21 december 2010

Skånska pepparkakor

 Degen gör man minst två dygn innan man ska baka av kakorna.

 Degen rullas till bollar och plattas ut.

Tjocka pepparkakor som är urgoda med smör och ost.



Skånska pepparkakor 30 st

1 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1 tsk nejlikor, malda
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel, malen
50 g smör
1 ägg
0,5 dl mjölk
0,5 tsk hjorthornssalt
1 tsk bakpulver
6-7 dl vetemjöl

Koka upp socker och sirap i en kastrull. Tillsätt smör och kryddor. Rör blandningen slät. Vispa upp ägget och mjölken. Blanda ner äggblandningen i kastrullen medan sockersmeten fortfarande är varm. Låt sedan blandningen svalna. Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke. Arbeta in mjölblandningen i den svalnade massan. Arbeta på bakbord till en deg. Lägg degen på plastfilm och rulla ihop till en rulle. Låt degen vila minst två dygn i kylskåp. Forma degen till bullar och platta ut dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda kakorna i ugn, 200 grader, i 13-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar