Fräsch och god nudelsallad till stekt lax, variera med de grönsaker du har hemma.
300 g äggnudlar
1/2 dl ketjap manis (söt soja)
1 lime, saft och rivet skal
1/2 msk riven ingefära
5 salladslökar eller en bit purjolök, strimlade
ev. 1 msk sesamfrön
1 zucchini
rapsolja
salt och peppar
700 g skinn- och benfri lax i bit eller 4 portionsbitar lax
ev. 3 dl babyspenat
300 g broccoli, i buketter
Sätt ugnen på 200 grader. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ketjap manis, limesaft, limeskal och ingefära, häll över nudlarna. Vänd ner salladslöken och ev. sesamfrön i nudlarna. Skär zucchinin i centimetertjocka skivor och stek dem hastigt i het panna. Koka broccolin i lättsaltat vatten tills de mjuknat något ca 2-3 min. Lägg laxbiten i en ugnsform, krydda laxen med salt och peppar. Ugnsstek fisken 20-30 min. Portionsbitar ca 15 min. Vänd ner zucchinin, broccolin och ev. spenaten i nudelsalladen. Servera laxen med ljummen nudelsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar