torsdag 9 december 2010

Sega risrutor med mörk choklad

Rutorna blir riktigt godissega av den smälta marshmallowsen, men passa noga så de inte bränns.

Underbart sega och krispiga rutor som blev min familjs favorit på adventsmyset.

Sega risrutor med mörk choklad ca 40 bitar

2 msk smör
200 g marshmallows
5-6 dl rispuffar, (Rice krispies)
100 g mörk choklad

Smält smöret i en kastrull. Häll ner marshmallows och smält långsamt på svag värme. Rör om. Tillsätt rispuffar och blanda väl. Häll ut massan mellan två bakplåtspapper och pressa samman tills den är ca 2 cm tjock. Ställ svalt att stelna. Skär i rutor, ca 2 x 2 cm, med vass kniv. Smält chokladen och ringla den över rutorna.

Kommentar: Det är jättegott att ersätta en del av rispuffarna med hackade jordnötter och den mörka chokladen kan bytas ut mot t ex mintchoklad eller apelsinchoklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar