lördag 11 december 2010

Rödkål med äpple och fikon

Läcker rödkål som blev min favorit. Passar till skinka, revbensspjäll, korv och köttbullar.


Rödkål med äpple och fikon 8 port

500 g rödkål, strimlad
1/2 gul lök, finhackad
2 msk smör
2 dl rödvin
1 msk honung
1 bit hel kanel
2 lagerblad
3 kryddpepparkorn
3 svartpepparkorn
2 äpplen, gärna syrliga, skalade och tärnade
5 torkade fikon, i små bitar
1/2 - 1 tsk torkad timjan
salt
ev. vinäger

Fräs kål och lök blanka i smör. Tillsätt vin, honung och kryddor. Låt sjuda tills kålen är mjuk, cirka 10 min. Tillsätt äpple och fikon och blanda dem med kålen. Smaka av med salt och ev. en skvätt vinäger. Servera kålen varm eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar