tisdag 14 december 2010

Fruktlimpa med rostade havregryn

 Rostar havregryn och mandel för att få fram en mustig smak på brödet.

 Brödet blir mörkt och vackert. Dela gärna upp limpan och frys in.

Fyllt med frukt och nötter med en härlig ton av kanel.


Fruktlimpa med rostade havregryn 2 limpor

250 g blandad torkad frukt
2 dl sötmandel (140 g)
4 dl havregryn
10 dl vetemjöl (600 g)
4 tsk bikarbonat
2 tsk mald kanel
2 tsk salt
8 dl filmjölk
1 dl sirap

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den torkade frukten. Grovhacka mandeln. Rosta den i en torr, het stekpanna tills den börjar få färg. Rör i havregrynen och låt dem rosta med på slutet. Blanda frukt och alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk och sirap. Klicka ner smeten i två smorda avlånga brödformar, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme eller till innertemperaturen är 98 grader. Stjälp upp limpan på galler och låt kallna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar