onsdag 29 december 2010

Mormor Ingrids Sandbakelser

 Använder olika former på formarna så får jag lite olika storlekar på kakorna. Smöra dem ordentligt innan degen trycks ut.

 Tryck ut degen i formarna, inte för tunt.

Fyll dem med det du tycker är gott. Jag tog grädde och hjortronmylta. Servera genast efter att du fyllt skalen. Kakan går bra att frysa in utan fyllning.


Mormor Ingrids Sandbakelser (det blir väldigt många, halvera gärna receptet)

300 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl socker
7 1/2 dl vetemjöl

Knåda ihop alla ingredienser till en deg. Stoppa degen i en plastpåse och lägg den i kylen i en timme. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formar med smör eller pensla med smält smör och tryck ut degen. Grädda 8-10 min. Stjälp försiktigt ut kakorna medan de ännu är varma. Låt svalna. Servera som de är eller med fyllning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar