söndag 5 december 2010

Klassiska köttbullar

 Trillade små härligheter som har sin givna plats på julbordet men även till makaronerna. Receptet kommer från en gammal tidning Allt om mat.

Lika bra att göra en stor sats när man ändå håller på. Stek i ugnen om du vill slippa stekos.


Klassiska köttbullar 10 port

1 kg köttfärs
1 gul lök
4 st ansjovisfiléer
0,5 dl ströbröd
1 dl sodavatten
1 äggula
1 msk ansjovisspad
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör

Skala och riv eller finhacka löken. Finhacka ansjovisfiléerna. Blanda färs, lök och ansjovis. Blanda ströbröd och sodavatten. Rör ner äggula och ströbrödsblandning i färsen. Tillsätt övriga ingredienser. Forma färsen till köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek dem runt om i smör ca 5 min eller i ugn på smord plåt i 225-250 grader 5-8 min tills köttbullarna fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar