onsdag 8 juli 2009

Älskade Saltå

Det är inget att vänta på, åk hit bums! Så här hittar du hit.

Alla Saltåprodukter kommer från biodynamiska och ekologiska jordbruk världen över. Här finns ingen användning av konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Inte heller används några främmande tillsatser i deras produkter. Saltå använder bara de bästa ingredienserna.

I brödet finns inget härdat fett, inga smakförstärkare. När du köper Saltåmjöl, så är det bara mjöl i påsen. Inget extra tillsatt gluten, askorbinsyra eller annat. Det är därför brödet är så förbaskat gott! Saltå säljer också jäskorgar och bakstenar.


Vi använder enbart Saltås havregryn hemma och vi köper en säck var tredje månad. Det går åt mycket eftersom vi äter havregrynsgröt på vintern, dottern äter den jämt och så gör jag egen musli året om. Aprikoserna är osvavlade, vilket gör dem mörkare i färgen men bevarar deras naturliga sötma och arom. Jättegoda!

Bageriet ligger bredvid kvarnen intill Moraån. Här har det funnits kvarnverksamhet sedan medeltiden och de gamla kvarnarna drevs med vattenkraft från ån. Kvarnen drivs inte med vattenkraft längre men den ligger fortfarande intill ån och tronar på minnen sedan gamla dagar.

Centrera
Fika kan du göra i kafeét på övervåningen, alltid lika gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar