Bakar en mintchokladkladdkaka, från Maria Öhrns bok Kladdkakor, till dessert idag. Smälter smör på svag värme och smälter ner After Eight till en härlig minchokladsmet.
Serverar med en klick grädde dekorerad med silverkulor.
Mintchokladkaka
1oo g smör
100 g (12 st) mintchokladkakor, t ex After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
Glasyr
150 g (18 st) mintchokladkakor, t ex After Eight
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda 18 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan ut ugnen och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.
Kommentar: Har du en belagd form räcker det att smöra formen.
Mintchokladkaka
1oo g smör
100 g (12 st) mintchokladkakor, t ex After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
Glasyr
150 g (18 st) mintchokladkakor, t ex After Eight
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda 18 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan ut ugnen och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.
Kommentar: Har du en belagd form räcker det att smöra formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar