torsdag 23 juli 2009

Upplevelser i Grännatrakten


Här köper min man sitt älskade Grännaknäcke. Knaprigt knäckebröd gjort på vatten, stenmalet rågmjöl, vetemjöl, linfrö, solrosfrö, sesamfrö, jäst och salt.


Mysig butik med olika sorters knäckebröd, skorpor, knipsch, äppelmust och andra delikatesser.


Knäckebröd och äppelmust, vad mer behöver man?


Hit måste man bara åka om man har vägarna förbi Gränna.


De serverar de absolut godaste räkmackan jag smakat, någonsin. Visst dom kostar 75:- styck men det är en hel måltid och man får mycket räkor.


I kaffestugan på Grännaberget har det serverats kaffe sedan 1932. Hit kan man ta sig med bil eller gå de 243 trappstegen upp från Södra parken i centrala Gränna, vilket är lättast och mysigast.


Utsikten är fantastisk!


Utsikt över hela södra Vättern. En fin dag kan man se ända till Hjo på Västgötasidan. Riktar man blicken mot norr ser man Ombergs silhuett. Västerut i Vätterns mitt ser man Visingsö, "Vätterns pärla".


Det mångsidiga familjeföretaget Rudenstams ligger i Skärstadalen och hit åker vi alltid för att handla när vi är i Gränna.


I den mysiga gårdsbutiken säljs egenproducerade frukter och bär, saft och nektar av egna produkter, potatis, ägg och grönsaker, kött från Säby gård och fisk från Sjöarps rökeri. Den här gången köpte vi rapsolja, jordgubbar, Grännaknäcke och naturgodis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar