lördag 11 juli 2009

Grillspett med nektarinsalsa, chevrekräm och glazerad färskpotatis

Idag gör jag en fruktig salsa till våra grillspett. När jag använder tomat i salsa och i sallad så kärnar jag alltid ur dem innan jag skär ner den i mindre bitar. Då blir det inte mycket vätska och en fräschare känsla.

Serverar salsan till grillspett med glazerad fläskkotlett, choritzo och färskpotatis. En chèvrekräm får komplettera rätten.


Grillspett 2 portioner

2 fläskkotletter med eller utan ben
2 choritzo
Caj P Caribien Glaze

Bena ur kotletten och dela den på längden i två delar. Dela korven i önskat antal bitar. Trä på spett. Grilla och pensla med glaze.

Kommentar: Vi använder platta metallspett men det går bra med träspett. Kom ihåg att blötlägga dem i god tid innan du ska grilla annars brinner dom upp. Delar upp korven och kotletten på olika spett då de tar olika tid på grillen.

Nektarinsalsa 2-4 portioner

2 nektariner, tärnad
2 tomater, urkärnade tärnade
2 salladslökar, strimlad
ev. 1 röd spansk peppar, strimlad
1 msk olivolja
1 lime, saften
1 krm salt

Blanda allt, smaka av med salt och peppar.

Kommentar: Har du ingen lime går det bra att ersätta med vinäger. Vill du göra atsen större lägg till mer nektariner om du vill ha en fruktig salsa eller tomater för mer neutral smak.

Chèvrekräm 4 personer

100 g chèvre eller fårost
1 dl crème fraiche
0,5 tsk färsk rosmarin, fint hackad
ev. 1 tsk honung

Mosa osten. Vispa crème fraichen så att den blir fast och blanda ner osten. Smaka av med rosmarin och ev. honung.

Glazerad färskpotatis

Färskpotatis
Caj P Caribien Glaze

Koka potatisen. Grilla och pensla med glaze.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar