I ett akut dessertbehov skapade jag den här enkla kladdkakan med pepparmintsmak. Supergod kall då den blir seg och extra kladdig.
Kladdkaka med mintsmak
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
10 droppar pepparmintsolja
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
3/4 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret och pepparmintsoljan. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter i 200 grader.
Servera kakan kall med grädde.
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
10 droppar pepparmintsolja
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
3/4 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret och pepparmintsoljan. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter i 200 grader.
Servera kakan kall med grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar