torsdag 9 juli 2009

Rabarberkräm med vanilj och jordgubbar

Kräm är ju fantastiskt gott och ett bra sätt att ta tillvara rabarber och andra bär. Kokar ihop vatten, socker och vanilj. Tillsätter sedan rabarber i bitar.

Jordgubbarna får koka med någon minut och sedan rör jag i potatismjölet.
Det här blev den absolut godaste krämen jag smakat, sommar i en tallrik.


4 portioner


4 dl vatten
1- 1 1/2 dl socker
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
300 g rabarber i bitar
200 g jordgubbar, halverade (frysta går också bra)
2 msk potatismjöl

Gör så här:
  1. Skala eventuellt rabarberna. Skölj den och skär i mindre bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skiva dem.
  2. Koka upp vatten, socker och vanilj i en kastrull. Lägg i rabarberna (och dom frysta jordgubbarna om du använder det) och koka under lock ca 5 min. Blanda i jordgubbarna.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll ner det i kastrullen under omrörning. Låt krämen få ett snabbt uppkok och ta sedan kastrullen från plattan.
  4. Häll upp krämen i en skål och sockra lite på ytan så blir det inte skinn på krämen. Låt den svalna.
  5. Servera med mjölk och ev små mandelbiskvier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar