Kräm är ju fantastiskt gott och ett bra sätt att ta tillvara rabarber och andra bär. Kokar ihop vatten, socker och vanilj. Tillsätter sedan rabarber i bitar.
Jordgubbarna får koka med någon minut och sedan rör jag i potatismjölet.
Det här blev den absolut godaste krämen jag smakat, sommar i en tallrik.
4 portioner
4 dl vatten
1- 1 1/2 dl socker
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
300 g rabarber i bitar
200 g jordgubbar, halverade (frysta går också bra)
2 msk potatismjöl
Gör så här:
Det här blev den absolut godaste krämen jag smakat, sommar i en tallrik.
4 portioner
4 dl vatten
1- 1 1/2 dl socker
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
300 g rabarber i bitar
200 g jordgubbar, halverade (frysta går också bra)
2 msk potatismjöl
Gör så här:
- Skala eventuellt rabarberna. Skölj den och skär i mindre bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skiva dem.
- Koka upp vatten, socker och vanilj i en kastrull. Lägg i rabarberna (och dom frysta jordgubbarna om du använder det) och koka under lock ca 5 min. Blanda i jordgubbarna.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll ner det i kastrullen under omrörning. Låt krämen få ett snabbt uppkok och ta sedan kastrullen från plattan.
- Häll upp krämen i en skål och sockra lite på ytan så blir det inte skinn på krämen. Låt den svalna.
- Servera med mjölk och ev små mandelbiskvier.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar