onsdag 1 juli 2009

Fantastisk coleslaw

Skiva vitkålen tunt med kniv eller osthyvel.

Blir såå härligt mumsig att du vill ha mer!


Coleslaw 4 personer

7 dl finstrimlad vitkål
1 morot
1 tsk salt
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk strösocker
malen svartpeppar


Jag gjorde en stor sats och ändrade lite på mängden:

28 dl finstrimlad vitkål
6 mindre morötter
4 tsk salt
2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
2 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
malen svartpeppar

  1. Skala och riv moroten grovt och skiva vitkålen tunt.
  2. Lägg vitkål och morot i en bunke och krama ordentligt med saltet.
  3. Låt stå i rumstemperatur i ca 15 minuter.
  4. Vispa ihop majonnäs, crème fraiche, vitvinsvinäger och socker i en skål.
  5. Krama ut vätskan ur kål- och morotsblandningen och blanda med majonnässåsen, krydda med svartpeppar.

Kommentar: Kramade ur kålen i en ren kökshanduk, lätt att få bort all överflödig vätska. Tänk på att kålen krymper enormt i mängd när du har kramat ur vätskan. Gör gärna en större mängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar