Jag penslade mina med vatten innan gräddning och strödde över flingsalt. Rustika baguetter som är lätta att baka och är jättegoda.
Till 3 baguetter behöver du:
25 g färsk jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
12-13 dl vetemjöl
- Smula sönder jästen och häll över det ljumma vattnet. Rör ut jästen.
- Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter.
- Jäs till dubbelstorlek, ca 30 min
- Ta upp degen på bakbordet och fös ihop den varsamt, dela i tre delar och forma till längder.
- Låt jäsa ca 40 minuter.
- Pensla med ljummet vatten och grädda i 250 grader i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och fortsätt grädda i 10 minuter. Stäng av ugnen och låt bröden stå kvar i eftervärmen ca 10 minuter.
Det här räddade min dag här i Nya Zeeland!
SvaraRaderaMin pappa gör sååå goda skruvade baugetter och ville överraska min pojkvän efter jobbet och kunde inte få tag på ett recept, men här fanns det :) Dom blev jättebra, trots det nya zeeländska torra jästkulorna.
Tack för det :)