Bara att röra ihop ingredienserna och klicka ner i en brödform. Snabbt, enkel och supergott grovt bröd.
Vackert! Jag delar mina limpor på tre och fryser in.
Vackert! Jag delar mina limpor på tre och fryser in.
Till 1 limpa:
1/2 dl krossat vete
1 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl (180 g)
5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
3/4 dl brödsirap eller vanlig sirap
1/2 dl lingonsylt eller vinbärssylt
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en 1 1/2 liters avlång form väl.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda ner yoghurt, sirap och lingonsylt. Rör ihop till en smet och klicka ner smeten i formen.
- Grädda på gallret på ugnens botten i 55-60 minuter.
- Stjälp upp limpan och låt den svalna under duk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar