fredag 3 juli 2009

Turbolimpa med lingon

Bara att röra ihop ingredienserna och klicka ner i en brödform. Snabbt, enkel och supergott grovt bröd.

Vackert! Jag delar mina limpor på tre och fryser in.




Till 1 limpa:
1/2 dl krossat vete
1 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl (180 g)
5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
3/4 dl brödsirap eller vanlig sirap
1/2 dl lingonsylt eller vinbärssylt


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en 1 1/2 liters avlång form väl.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Blanda ner yoghurt, sirap och lingonsylt. Rör ihop till en smet och klicka ner smeten i formen.
  5. Grädda på gallret på ugnens botten i 55-60 minuter.
  6. Stjälp upp limpan och låt den svalna under duk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar