Jag delar min deg i åtta bitar och rullar degklumparna till bollar. Plattar sedan ut dem med handflatan.
Nagga lätt med en gaffel och låt jäsa.
Nagga lätt med en gaffel och låt jäsa.
8-9 tekakor
50 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst (gärna för söta degar)
1/2 dl sirap
1/2 tsk salt
1 tsk malda pomeransskal
300 g (ca 5 dl) grahamsmjöl
210 g (ca 3 1/2 dl) vetemjöl
- Smält smöret och häll i mölken, värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan, rör om så jästen löser sig.
- Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ta ev mer mjöl.
- Jäs övertäckt i 40 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp degen på bakbordet och dela i 8 eller 9 delar. Platta ut varje del till en rund kaka.
- Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga dem lätt och jäs i 30-40 minuter.
- Grädda kakorna mitt i ugnen 6-8 minuter. Pensla med varmt vatten efter gräddningen.
- Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar