söndag 5 juli 2009

Födelsedagsfest med förrättsbuffé

I vår familj passar vi på att fira så fort det finns något att fira. Igår fyllde min bror 31 år och självklart firade vi. Min mamma lagade till en förrätssbuffé som hette duga. Supergott och lätt att laga.


Fatet till vänster:

  • Spett med två minimozzarella, coctailtomat, jordgubbe och ett basilikablad.

  • Laxrullar med mjukt tunnbröd, gravad lax och naturell färskost, gravlaxsås att doppa rullen i.

Fatet uppe till vänster:

  • Mjukt tunnbröd med ost och rökt kött. Lägg fyllningen mellan två bröd, värm i ugnen tills osten smält. Dela i lagom stora rutor.

Fatet uppe till höger:

  • Minipajer med fetaost garnerade med rom och gräslök

Ingredienser 16 st

Pajdeg

2 1/2 dl vetemjöl

75 g smör

3/4 dl Kesella lätt


Fyllning

100 g Fetaost

8 körsbärstomater

3 ägg

2 1/2 dl grädde

1 krm salt

1 krm svartpeppar

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 16 små engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa osten och dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg grädde, salt och peppar. Lägg osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg i en tomathalva i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.


Gröna skålen:

  • Citronoliver

Fatet till höger:

  • Köttrullar med mjukt tunnbröd, rökt renstek och en röra av naturell färskost och pepparrot från tub.

  • Vattenmelon i kuber med fetaost

Serverade Lanson Bryt Rosé Champange och alkoholfritt Jordgubbsvin att dricka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar