Fatet till vänster:
- Spett med två minimozzarella, coctailtomat, jordgubbe och ett basilikablad.
- Laxrullar med mjukt tunnbröd, gravad lax och naturell färskost, gravlaxsås att doppa rullen i.
Fatet uppe till vänster:
- Mjukt tunnbröd med ost och rökt kött. Lägg fyllningen mellan två bröd, värm i ugnen tills osten smält. Dela i lagom stora rutor.
Fatet uppe till höger:
- Minipajer med fetaost garnerade med rom och gräslök
Ingredienser 16 st
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning
100 g Fetaost
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl grädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 16 små engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa osten och dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg grädde, salt och peppar. Lägg osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg i en tomathalva i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.
Gröna skålen:
- Citronoliver
Fatet till höger:
- Köttrullar med mjukt tunnbröd, rökt renstek och en röra av naturell färskost och pepparrot från tub.
- Vattenmelon i kuber med fetaost
Serverade Lanson Bryt Rosé Champange och alkoholfritt Jordgubbsvin att dricka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar