tisdag 9 juni 2009

Kyckling i dillsås - din nya favorit?

Kyckling i dillsås med ris och grönsaker, jättegott!


Dillkyckling 4 port

4 kycklingfileér eller 1-1 1/2 påse quornbitar (á 300g)
2 dl vatten
1 buljongtärning
2 dl créme fraische
1 msk maizena
1/2 dl finhackad dill
nymalen svartpeppar
salt
ev lite färskpressad citronjuice

Strimla kycklingen och bryn i stekpanna. Vispa ihop vatten, buljong, créme fraiche och maizena i en kastrull. Låt såsen sjuda under omrörning ca 5 minuter. Smaksätt med dill och lite nymalen svartpeppar. Om du använder quorn, lägg ner de frysta bitarna i såsen. Använder du kyckling, lägg ner de brynta bitarna i såsen. Rör om och sjud sakta under lock 4-5 minuter. Smaka ev av med lite mer salt och lite citronjuice för den som vill ha rätten något syrligare. Servera med potatis eller ris.

2 kommentarer: