måndag 15 juni 2009

Musli för frukostfinsmakare

Har hittat ett nytt recept på musli som är fantastiskt gott. Kommer från boken Det glömda köket av Jens Linder och ger ca 2 1/2 liter musli.
Till rostningen
1 liter havregryn
4 dl vetekli
4 dl krossat linfrö (jag tog hälften hela och hälften krossde)
2 dl hackade hasselnötskärnor
2 dl ljus sirap
(blanda i 2 dl russin när den rostade muslin kallnat)
Sätt ugnen på 15 grader. Strö ut havregryn, vetekli, linfrö och hasselnötteri en långpanna. Ringla över sirap. Rör om. Låt rosta i 20 minuter. Ta ut plåten. Låt kallna och blanda sedan i russin. Förvara i lufttät burk.
Kommentar: Jag rostade muslin 40 minuter och rörde om med jämna mellanrum. Lät muslin stå kvar i ugnen på eftervärme ett par timmar så den torkade ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar