Fräste sidfläsk med vitlök som sedan blandades med pastan.
Till 4 personer
300-400 g spaghetti
200 g rökt eller rimmat fläsk
ev. 2 vitlöksklyftor
4 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl nyriven parmesan
ev. salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
- Koka spaghettin.
- Skär fläsket i små tärningar.
- Skala och hacka vitlöken om den ska vara med.
- Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Låt vitlöken fräsa med mot slutet.
- Vispa samman ägg, grädde och hälften av osten.
- Häll av vattnet från pastan och rör ner fläsk och vitlök.
- Rör ner äggblandningen och rör kraftigt till en krämig konsistens.
- Mal över svartpeppar och strö över resten av osten.
Kommentar: Jag använde bara 1,5 dl ost och tyckte det räckte. Tänk på att inte sätta tillbaka kastrullen på plattan när du hällt i äggblandningen, då kan de koagulera och bli grynigt istället för krämigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar