måndag 29 juni 2009

Kolarhustruns pasta

Ikväll festade vi loss på spaghetti carbonara, oj så gott!
Fräste sidfläsk med vitlök som sedan blandades med pastan.

Härligt gräddig och smakrik pastarätt som är enkel att laga till.



Till 4 personer

300-400 g spaghetti
200 g rökt eller rimmat fläsk
ev. 2 vitlöksklyftor
4 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl nyriven parmesan
ev. salt
1/2 tsk nymald svartpeppar


  1. Koka spaghettin.
  2. Skär fläsket i små tärningar.
  3. Skala och hacka vitlöken om den ska vara med.
  4. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Låt vitlöken fräsa med mot slutet.
  5. Vispa samman ägg, grädde och hälften av osten.
  6. Häll av vattnet från pastan och rör ner fläsk och vitlök.
  7. Rör ner äggblandningen och rör kraftigt till en krämig konsistens.
  8. Mal över svartpeppar och strö över resten av osten.

Kommentar: Jag använde bara 1,5 dl ost och tyckte det räckte. Tänk på att inte sätta tillbaka kastrullen på plattan när du hällt i äggblandningen, då kan de koagulera och bli grynigt istället för krämigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar