12 st
3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Till glasyren:
100 g creme cheese
1/2 dl florsocker
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker luftigt med elvisp.
- Tillsätt mjölk och ägg, blanda väl.
- Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Fördela smeten i muffinsformarna. Ställ gärna formarna i en muffinspanna så håller dom formen bättre.
- Grädda ca 20 minuter. Låt svalna.
- Rör ihop cream cheese och florsocker, bred glasyren på muffinsen. Dekorera gärna med bär och olika strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar