fredag 5 juni 2009

Vaniljbullar - svägerskans bästa

Rikligt med härlig vaniljfyllning.

Jag viker upp en liten remsa deg under bullen för att inte fyllningen ska rinna ut.

Använd gärna formar för att fyllningen ska hållas kvar.

Härligt med en bulle och ett glas kall mjölk.


Vaniljbullar ca 30 st

50 g smör
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl socker
2 tsk nystött kardemumma
1 krm salt
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning
1 1/2 dl socker
1/2 dl vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt

Pensling
1 ägg
Pärlsocker

Degen:
Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till smidig deg. Jäs i 40 min.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.

Dela degen i två bitar, kavla ut och bred på fyllningen. Dela rullarna i önskat antal bitar (Jag gjorde stora, fick ut 30 st). Jäs i ca 20 minuter. Pensla och strö på pärlsocker, grädda 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar