Jag viker upp en liten remsa deg under bullen för att inte fyllningen ska rinna ut.
Använd gärna formar för att fyllningen ska hållas kvar.
Vaniljbullar ca 30 st
50 g smör
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl socker
2 tsk nystött kardemumma
1 krm salt
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning
1 1/2 dl socker
1/2 dl vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt
Pensling
1 ägg
Pärlsocker
Degen:
Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till smidig deg. Jäs i 40 min.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Dela degen i två bitar, kavla ut och bred på fyllningen. Dela rullarna i önskat antal bitar (Jag gjorde stora, fick ut 30 st). Jäs i ca 20 minuter. Pensla och strö på pärlsocker, grädda 10-12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar