fredag 19 juni 2009

Kerstins midsommartårta

En riktig kalstårta! Vi gjorde 3 rulltårtsbottnar som vi staplade med jordgubbssylt i mellan. Grädde och jordgubbar på toppen. Det trixiga var att få bottnarna från plåten och stapla dem på tårtan. Men, vi var två och tog varsin sida på bakplåtspappret och "slängde" över rulltårtsbottnarna.

1 rulltårtsbotten
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt vatten.
  4. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  6. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Låt svalna.
  7. Gör du tårta så brer du fyllning på kakan och lägger på nästa när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar