tisdag 16 juni 2009

Fluffig omelette

Jag hade färskpotatis, skinka, äggvitor och lök i kylen, så det blev en fluffig omelette. Hällde äggen över min skinkblandning, därför syns den inte. Hade också 2 vitor och 3 hela ägg så den är lite blekare än receptet nedan.


Till 2 personer

4 ägg

1 msk parmesan

Svartpeppar

Olja


Förslag på topping: Skinka, kyckling, potatis, lök, gravad lax, chevre, feta, körsbärstomater.


  1. Sätt på ugnens grillelement, på 250°C.
  2. Knäck äggen och separera dem - gulorna för sig, vitorna för sig.
  3. Blanda gulorna med riven parmesan.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vispa sen äggulorna - vänd ner äggviteskummet i äggulorna.
  5. Värm olja i en stekpanna och häll i äggen. Stek i en minut, strö sedan över valfri topping.
  6. Ställ in i ugnen och grädda i fem minuter, tills omeletten är fluffig. Avsluta med lite svartpeppar, och servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar