måndag 15 juni 2009

Jättegoda kolasnittar med ingefära


Smarriga kolasnittar du måste prova, recept från Leila Lindholms bok A piece of cake.
Tyckte det var lättare att klämma ut degen till en rulle och sedan platta ut den.
Efter gräddningen skivar du upp kakorna i önskad storlek.
Många kakor blir det!
25 kakor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa, smör, socker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten (jag knådade in mjölblandningen med händerna). Dela degen och rulla eller kläm ut till två längder på ett bakplåtspapper. Lägg längderna på en plåt och platta ut dem lite. Räffla med gaffel om du vill. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar