Beslöt mig för att bjuda familjen på helgrillad gös och makrill. Fyllde fiskarna med hackad dill, persilja, fänkål och salt. Grillade tills köttet släppte från ryggbenet.
En härlig örtsås kompletterade den grillade fisken och färskpotatisen. Recept hittar du sist i inlägget.
Bakade en vacker annanastårta som jag dekorerade med grädde och frysta blåbär. Den var god men kompakt så jag måste ändra i receptet innan jag kan lägga ut det.
Örtagårdssås 4 personer
Tina 125 g hackad fryst spenat
blanda med
3 dl gräddfil (eller hälften majonnäs, hälften gräddfil)
1/2 dl finskuren gräslök
1 dl finhackad dill
1 pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
2-3 tsk vanlig senap
1/2 tsk salt
1/2 tsk torkad smulad dragon
1 krm mald svart- eller vitpeppar
1 msk ljus vinäger
Smaka av och låt den sedan dra ett par timmar. Supergod!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar